Sara hastalığının tedavisinde olumlu gelişme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya - ABD'nin Ohio eyaletinde bulunan Case Western Reserve Üniversitesi Sinir Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dominique M. Durand, mühendislik teknikleri kullanılarak sara ve inme hastalığının tedavisinde olumlu gelişmeler elde edildiğini bildirdi.

Antalya Talya Otelinde yapılan 5. Uluslararası Biyomedikal Mühendisliği ve Gelişen Teknolojiler Sempozyumu'na katılan Prof. Dr. Dominique M. Durand, mühendislik teknolojisi kullanılarak sara ve inme hastalığının tedavisinde önemli aşamalar katedildiğini belirtti. Sara hastalığının beyindeki fonksiyonel bozukluklardan kaynaklandığını işaret eden Durand, beyindeki bozukluğun sinir sisteminin hangi bölümünde bulunduğunu bularak hastalığın tedavisine yöneldiklerini söyledi.

Sara hastalığına neden olan beyindeki hücrelere elektrik verilerek tedavinin yapılabildiğini vurgulayan Durand, "Hareketliliği sağlamak için elektrotları beyne yerleştiriyoruz ve elektrik vererek beyindeki hücrelerin hareketliliğini sağlıyoruz. Bu sayede de sara hastası olan bir kişi normal yaşamına kavuşabiliyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber